|
cum sa folosesti sIFR
|
|
11-01-2008, 09:18 PM
|
|||
|
|||
|
cum sa folosesti sIFR
In primul rand, sIFR a ajuns la versiunea 3, versiune cu care eu n-am reusit sa ma impac deloc. Asa ca o sa va arat cum folositi versiunea 2. Ce este si ce face sIFR? Practic va permite sa folositi intr-un website orice font doriti, nu doar cele clasice, indiferent daca vizitatorul are sau nu respectivul font instalat.
Aveti nevoie de 2 fisiere: sifr.js si sifr-addons.js pe care le gasiti in attach aici. sIFR.zip (Size: 5.11 KB / Downloads: 35)
despachetati arhiva si copiati cele doua fisiere in root folder, pe server sau in directorul temei de wpress (daca e cazul). din motive stiute de Adobe, sifr nu merge local, ci doar de pe server (ceva legat de securitate la flash).pasul 2: trebuie sa construiti un fisier flash cu fontul pe care vreti sa-l folositi. ca sa nu va mai complicati cu adobe flash si alte editoare, folositi acest generator online, care merge perfect: http://www.sifrgenerator.com/wizard.html (nota: nu incercati sa uploadati fontul direct din windows/fonts, pentru ca n-o sa mearga. intai copiati fisierul font in alta locatie si uploadati de acolo). dupa ce ati generat fisierul flash, uploadati-l pe serverul vostru. pasul 3: deschideti fisierul css al site-ului vostru si adaugati urmatoarele: Code: .sIFR-flash {visibility: visible !important;margin: 0;}Code: <script src="sifr.js" type="text/javascript"> </script>Code: <script src="<?php bloginfo('stylesheet_directory'); ?>/sifr.js" type="text/javascript"> </script>Code: <script type="text/javascript">Save and enjoy! Incearca web hosting ieftin si niste lectii de IT. Who I am is not important, my message is. |
|||
|
11-03-2008, 06:53 PM
|
|||
|
|||
|
RE: cum sa folosesti sIFR
M-am gandit ca daca tot le am, sa le postez aici. Cateva fisiere .swf cu fonturi pentru sIFR.
forte.zip (Size: 34.19 KB / Downloads: 3)
fradmcn.zip (Size: 39.5 KB / Downloads: 2)
hatten.zip (Size: 33.3 KB / Downloads: 1)
tcceb.zip (Size: 20.2 KB / Downloads: 2)
Incearca web hosting ieftin si niste lectii de IT. Who I am is not important, my message is. |
|||
|
12-12-2008, 09:47 PM
|
|||
|
|||
|
multumesc scorillo, foarte buna resursa si tutorialul. cred ca cel mai util de pana acuma de pe acest forum!
BLOG: Ideea de caine nu latra Tutoriale Photoshop Citate |
|||
|
01-23-2009, 02:49 AM
|
|||
|
|||
|
Multumesc, Scorillo. M-ai ajutat fantastic! Totusi trebuie sa spun ce neajunsuri am gasit eu la sIFR2: pe firefox 2.0.0.19 (pe linux) tot textul generat de sIFR are background-color verde.
Am incercat sa folosesc sIFR lite si apoi jQuery sIFR. Toate bune si frumoase in firefox-ul de windows si in IE. In Safari-ul de Mac fontul nu se vede deloc iar in Firefox-ul de Linux are background-color alb. Se incarca foarte greu si ajunge sa se vada intai fontul fara sIFR si abia dupa o secunda cel cu sIFR. Varianta c): Cufon. Este o chestie chiar sexy, nu foloseste decat JS, se foloseste extrem de usor (mie mi-au trebuit maxim 3 minute pentru a il pune in functiune). Are 4 probleme (probabil ca are si altele dar doar atat am descoperit): cufonul nu se aplica decat elementelor de tip h1, h2 .. hn asa ca trebuie sa aplicati o clasa numai unui h pentru a beneficia de cufon; a doua problema are legatura cu padding-ul si cu margin-ul, cufonul refuzand cu indarjire sa le ia in seama, chestie care se poate rezolva cu un div cu proprietatile respective care va inconjura elementul h; a treia problema: ignora stilurile pentru linkuri. Am rezolvat asta cu onclick si stiluri pentru cursor. Ultima problema descoperita de mine (pana acum): textul generat de cufon nu este selectabil. C'est la vie... Spor la treaba in continuare. |
|||
|
05-28-2009, 08:24 AM
|
|||
|
|||
|
Hello. Am ajuns sa lucrez si eu cu sifr dar m-a terminat psihic.
Problema este ca eu afisez textul intr-un scroll, iar textul nu este randat complet. http://www.newpixel.ro/work/antique/ = pe la sectiune servicii, tarife any ideas? Anunturi gratuite Retete de Slabit |
|||
|
05-28-2009, 06:06 PM
|
|||
|
|||
|
Am scris si eu un tutorial despre sIFR, dar e mai putin detaliat ca al tau
![]() http://www.webvertise.ro/blog/2009/05/si...rice-font/ Creare site si web design. Avem si blog web design. |
|||
|
06-04-2009, 05:03 AM
|
|||
|
|||
|
Mersi Scorillo! Ma apuc sa lucrez in sIFR
Tutorial-z.info |
|||
|
06-12-2009, 06:26 PM
|
|||
|
|||
|
Pentru cei care lucreaza cu sIFR, un site interesant
http://www.fontburner.com/fonts/
Crezi ca ai luat warn degeaba? Eu nu cred... citeste putin aici! |
|||
|
06-27-2009, 03:22 AM
|
|||
|
|||
|
Totusi trebuie sa ai nervi de otel sa lucrezi cu sIFR, bineinteles rezultatele sunt pe masura. Un tutorial bun, ce sa spun bravo..
http://www.filmarenunta.com |
|||
|
01-31-2010, 07:12 PM
|
|||
|
|||
|
eu am lucrat cu Cufon si am fost destul de multumit de ce si cum face.
|
|||
|
« Next Oldest | Next Newest »
|